tisdag 19 mars 2013

Osloäventyret

Nu är vi åter hemma efter vår weekend resa till Oslo. Kul, kallt och intressant sammanfattar resan ganska bra. Tyckte staden i sig var himla fin och återvänder gärna, dock får det gärna vara sol o sommar nästa gång!

Peppade, suddiga och stökigt i flyget när jag och Malin drog iväg i fredags. När vi väl kom till Oslo var det snöstorm och vi tog oss fort till vårt hotell, liten aftonpromenad och sen var det god natt.

 
 
Lördagen inleddes med frukost och massa kaffe. Efter det sökte vi oss vidare mot stadsdelen Grünerløkka, Oslos Söder typ. Där fanns massa vintageaffärer, mysiga fik och fina hus. Vi mötte också upp Bec här och traskade omkring bland söta butiker och pajade på vackra vintage klänningar.
  
Efter att vi traskat omkring i timtal var det dags för sen lunch på The Nighthawk Diner, en av de häftigaste restauranger jag besökt. Äkta Amerikans diner i Oslo, med typisk inredning, meny och servitriser i uniform. Maten var också bra och vi unnade oss till och med milkshakes, jag valde självklart den med cherrysmak.
 


Efter att vi ätit gick vi vidare in mot centrum, via shoppinggatan Karl Johans Gate och vidare upp mot slottet. Kvällen i Oslo inleddes med förfest hos en föredetta au pair, sen vidare på hemmafest och kvällen avslutades med vilt dansande till 50-tals musik på Ryes bar.På söndagen var det mera loppis på schemat, jag och Malin begav oss till en park där det varje söndags ordnas marknad. Det var inte jättemycket försäljare ute den här söndagen, kan bero på att det snöade och var kallt. Vi sökte oss istället vidare ut till vattnet och Aker brygge. Annars var söndagen rätt lugn och vi var ganska slöa. Lite mer traskande på stan och sen hemåt mot Stockholm. Jag gillade dock Oslo mycket, aningen dyrt men ändå ett helt klart trevligt resemål.3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag sa ju he att int du kombe ti anger de. ;) Dock var e liti taskit om ni hadd snöstorm.

Mvh/ Johanna S ;P

MissC sa...

Kul! Var mest i den "moderna delen" när jag var där. Finns ett riktigt coolt nybyggt område i centrala Oslo med riktigt häftig arkitektur vid vattnet. Det ända tråkiga är att det är så dyrt där XP

Ninah sa...

Johanna: Ja! Gillade staden starkt, nästa gång kanske i kan åka tillsammans dit!? :) Kram

MissC: Jo gillade staden och hur de fått ihop en fin helhet av både gammalt och nytt :)