torsdag 3 mars 2011

Burlesque?

Är ju något som på senaste tiden blivit riktigt inne. Har du funderat på vad burlesgue egentligen innebär? Då ska du verkligen inte gå och se filmen "Burlesque" med Christina Aguilera och Cher. Den filmen förvränger verkligen vad burlesque egentligen handlar om samt att filmen är tokdålig från början till slut. Det som stämmer överens i filmen är stämningen med glitter, glamour, prålig makeup och vackra underkläder. Men sen är det nog regissören som antigen inte läst på tillräckligt eller gjort en egen porrversion av burlesque uppträdanden Ett gruppdansnummer med tio perfekta tjejer i underkläder som tar sig på brösten och rumpan oräkneliga gånger är inte burlesque. Burlesuqe handlar om teesen med att under en teatralisk,ofta med humor, show ta av sig plagg efter plagg och stolt vis upp sin kvinnlighet. I filmen är det seriöst, slimmat, perfekt och tuffa tag som gäller.

Nej "Burlesque" var en verklig besvikelse, en dåligt hopkok av "Coyoty Ugly" och "Moulin Rouge". Christina kan nog hålla sig till sången och skippa skådespeleridrömmarna, medan Cher bara är obehaglig att se och höra på med sitt stelopererade ansikte. Är ni intresserade av burlesque gå då och se en riktig liveshow och inte denna film!

Så här kan ett burlesquenummer se ut i slutet av showen, i filmen "Burlesque" är detta vad man har på sig dans-, sångnummret igenom. Var är teesen?

1 kommentar:

Falin sa...

huvudet på the motherfucking SPIIIK!
SKitskitgenomskit rakt av helt igenom.